Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Protesterer på BPA-anbud uten brukermedvirkning

Norges Handikapforbunds lokallag i Lillestrøm protesterer kraftig mot at kommunen har utlyst en anbudskonkurranse for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) uten at det kommunale rådet for funksjonshemmede fikk behandle innholdet i konkurransen.B

Både NHF Lillestrøm og rådet ønsker nå at kommunen trekker den utlyste konsesjonen tilbake, skriver lokalavisen Mitt Lillestrøm.

Geir Jonny Småge, som både er BPA-ansvarlig i styret i NHF Lillestrøm og varamedlem i det kommunale rådet, påpeker at konkurransegrunnlaget har et innhold som vil gi funksjonshemmede et dårligere tilbud dersom det blir lagt til grunn for hvordan BPA-ordningen skal praktiseres i hverdagen.

Blant annet viser han til at det er lagt opp til en rapporteringsplikt som vil innebære at alt assistentene bistår med, skal rapporteres til kommunen.

– Dette ville nok ikke rådet gått med på om vi hadde fått se ordlyden før utlysningen ble offentlig, sier han til avisen.

Innkjøpssjef Carl Henriksen i Lillestrøm kommune sier derimot at rådet ble involvert tidlig i prosessen, da det behandlet prinsippene for anbudskonkurransen. Han mener at ytterligere innspill ikke ville ført til bedre konkurransekrav.

26.01.2022 kl. 11:04
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.