Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Utviklingshemmede ble urettmessig isolert under pandemien

(NTB:) Personer med utviklingshemning ble isolert i hjemmene sine under pandemien. Det var brudd på menneskerettighetene, ifølge forskere.

– Jeg vil jo si at det var et brudd på smittevernloven, men også et brudd på flere av menneskerettighetene til personer med utviklingshemning, sier postdoktor Ellen Margrete Iveland Ersfjord ved Universitetet i Agder til NRK.

En ny studie av fem bofellesskap i Midt-Norge finner at beboere i fire av de fem bofellesskapene ble isolert. Dette var brudd på regler om at kommuner ikke kunne innføre besøksforbud i slike boligfellesskap.

– Dette ble gjort i utstrekt grad i Norge, sier Ersfjord.

Statssekretær Ellen Moen Rønning-Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet sier saken er alvorlig.

– Funnene i denne studien er svært alvorlige og viser at både brukere og ansatte sto i svært krevende situasjoner i denne perioden.

(©NTB)

01.12.2023 kl. 09:17
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.