Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Raskere bosetting av funksjonshemmede flyktninger

STATSBUDSJETTET 2022: Flyktninger med nedsatt funksjonsevne blir værende altfor lenge i mottak før de blir bosatt i en kommune, mener regjeringen, som foreslår å doble tiden kommunene får tilskudd for å ta dem imot fra fem til ti år.

– Regjeringen er opptatt av å sikre rask bosetting av alle, også personer som har behov for særskilt tilrettelegging og bistand, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Det et er økonomiske grunner til at kommunene ikke vil ta imot flyktinger med «permanente, sammensatte hjelpebehov», konstaterer Melby.

– Derfor ønsker vi å bevilge mer penger til akkurat dette, sier hun.

Det siste året har det til enhver tid oppholdt seg rundt 15 personer som venter på bosetting i denne kategorien i mottakssystemet. Flere av disse blir bosatt, men det kommer også nye til, slik at antallet er mer eller mindre stabilt.

– I 2021 innførte vi et nytt kriterium for kommuner som vil bosette flyktninger. Det betyr at det skal tas hensyn til hvilken kapasitet kommunene har til å ta imot flyktninger med funksjonsnedsettelser når staten vurderer hvilke kommuner som skal bli spurt om bosetting, sier Melby.

Utvidelsen betyr at det foreslås å bevilge 6,7 millioner kroner til en utvidelse av særskilt tilskudd ved bosetting av personer med alvorlig, kjente funksjonsnedsettelser og/eller atferdsvansker i 2022.

12.10.2021 kl. 14:39
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.