Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Redd Barna: Funksjonshemmede vil lide mest ved en invasjon

(NTB:) – Det er de fattigste og de med minst ressurser som blir igjen – barnefamilier med mange syke, skadde funksjonshemmede og eldre. De som er igjen, er de som ikke har så mange andre muligheter.

Det sier Redd Barnas utenlandssjef Nora Ingdal til NTB om den varslede, israelske invasjonen av Gaza.

Flyktninghjelpens leder Jan Egeland beskriver situasjonen i Gaza som et helvete. Han understreker at ingen land har rett til å gå løs på sivile, barn, kvinner eller funksjonshemmede selv om terrorister gjemmer seg blant dem.

Røde Kors understreker det samme. 

– Gazastripen er et avstengt område med begrenset størrelse og ressurser. Folk har ingen trygge steder å reise, og mange, inkludert funksjonshemmede, eldre og syke, vil ikke kunne forlate hjemmene sine, heter det i en uttalelse fra Den interansjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

15.10.2023 kl. 19:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.