Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Revmatikere velger bort barn

Over halvparten av de spurte i en ny undersøkelse blant revmatikere opplever at informasjonen fra helsevesenet som mangelfull når det gjelder muligheten for svangerskap. Undersøkelsen viser at noen revmatikere velger å ikke få barn.

Drøyt halvparten sier de ikke ønsker flere barn på grunn av sykdommen. De er urolige for hvordan de skal takle graviditeten og foreldrerollen me den kronisk sykdom.

– Vi er bekymret for at ukvalifiserte valg gjør at mange velger å ikke få barn, eller får færre barn enn ønsket, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund, som står bak undersøkelsen sammen med Spondyloartrittforbundet i Norge.

De to organisasjonene ønsker at veiledning om familieplanlegging for alle med kroniske lidelser skal være mer forutsigbar.

I dag, mandag 12. oktober, er Verdens Revmatikerdag. Da lanseres kampanjen #foreldredrømmen av de to organisasjonene i samarbeid med den nasjonale kompetansetjenesten for svangerskap og revmatiske sykdommer.

12.10.2020 kl. 19:25
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.