Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oversiktsbilde av startomårdet med skiløpyer. Strålende sol.
MER GLEDE: Foreningen Ridderrennet for mer penger å lage gode opplevelser for. Her fra startområdet under Barnas Ridderuke. (Foto: Foreningen Ridderrennet)

Ridderrennet jubler for en ekstra million fra regjeringen

Foreningen Ridderrennet får 1 million kroner ekstra fra årets statsbudsjett til arrangementer i 2024.

Handikapnytt
Publisert 22.12.2023 13:33

– Ridderrennet er en unik arena for idrettsglede, mestring og samhold. Foreningen gjør en kjempejobb, hvert år, for at alle skal kunne delta i idrett. Dette arbeidet ønsker vi å styrke med ekstra midler, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery i en pressemelding.

Tilskuddet kommer i tillegg til 2,5 millioner kroner som allerede er bevilget for 2024 fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

– Vi vet hvor mye Ridderrennet betyr for veldig mange. Det er klart vi ønsker å legge til rette for at alle skal kunne delta i idretten, sier ministeren.

Foreningen Ridderrennet ble opprettet i 1964 og arrangerer fire årlige arrangementer.

– Denne fabelaktige julegaven gir oss kraft og motivasjon. Pengene betyr utrolig mye for oss, men minst like viktig er anerkjennelsen av vårt arbeid, sier en fornøyd styreleder i Foreningen Ridderrennet, Tom Bratlie.

Vinterens høydepunkter

Nå står vinterens høydepunkter i regi av Foreningen Ridderrennet for tur: 14.-20. januar arrangeres den 41. utgaven av Barnas Ridderuke på Beitostølen.

Barnas Ridderuke er en årlig vinteraktivitetsuke for barn og ungdom med ulike funksjonsnedsettelser. Målet er at deltagerne skal lære grunnleggende skiferdighet gjennom allsidig, tilpasset og tilrettelagt trening og leik på ski. I perioden 10.- 17. mars går selve Ridderuka 2024 av stabelen.

Ridderuka er verdens største årlige vintersportsarrangement for syns- og bevegelseshemmede, med 400-450 deltakere i alderen 10-100 år fra ulike nasjoner. Uka blir avsluttet med det tradisjonsrike Ridderrennet.

I sommerhalvåret arrangerer Foreningen Ridderrennet «Riddercamp» og «Bike Riddercamp».

– De ekstra midlene skal gå til vårt arbeid med å bidra til en aktiv og meningsfull hverdag for alle, skape møteplasser og sørge for at enda flere kan ta del i våre aktiviteter gjennom året, sier Bratlie.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.