Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rubenstur-grunnlegger nominert til Frivillighetsprisen

I år er Ruben Smith en av seks kandidater som er nominert til Frivillighetsprisen 2020. Prisen går til en person, lokal forening eller gruppe som har gjort en ekstraordinær frivillig innsats.

Ruben Smith er grunnleggeren av Rubenstur, en årlig ukestur på Hardangervidda for mennesker med fysiske funksjonsnedsettelser. Denne turen arrangeres i regi av Den Norske Turistforening i Telemark, og han har vært primus motor for turen i snart ti år. Ruben Smith har lagt ned mye arbeid for å planlegge, skaffe midler til og markedsføre turen som har et mål om å gi mestringsfølelse og turglede til mennesker med ulike fysiske funksjonsnedsettelser.

Det trekkes også fram at han har gått i front for å utvide aktivitetstilbudet til DNT tilrettelagt, og at Ruben gjorde en ekstraordinært innsats for å gjennomføre 2020-turen til tross for ekstra utfordringer med tanke på smittevernregler i forbindelse med den pågående pandemien.

Frivillighetsprisen er en pris som deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Kandidaten som tildeles prisen vil motta femti tusen kroner fra Norsk Tipping til sitt formål. Hvem vinneren blir kunngjøres 3. desember, og det er mulig å stemme på kandidatene fram til 30. november.

Tekst: Marte Indiane Laache Stakkestad

17.11.2020 kl. 12:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.