Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Rullestolfabrikk tvunget til å smitte-stenge

(NTB-AFP-AP:) Kinas hittil største smitteutbrudd av covid-19 skaper trøbbel for de 26 millioner innbyggerne i nedstengte Shanghai, og verdens travleste havn sliter med driften.

En av Shanghai-fabrikkene som har måttet stanse produksjonen, er rullestolprodusenten Megalicht Tech. Selskapets sjef Jason Lee sier at situasjonen er krevende.

– Det er ikke mange oppgaver som kan gjennomføres fra hjemmekontor. Folk får ikke komme inn i fabrikken. Og råvarene våre kommer fra andre provinser eller byer, og de kommer ikke inn til Shanghai heller, sier Lee.

Fredag registrerte byens helsemyndigheter 21.000 smittetilfeller, hvorav kun 824 skal ha hatt symptomer. Siden omikronutbruddet startet i forrige måned har smittetallet passert 100.000.

Kinesiske myndigheter har tviholdt på sin nullsmitte-strategi og tydd til kraftige grep for å hindre smittespredning.

(©NTB)

08.04.2022 kl. 21:55
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.