Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Russere og belarusere får delta i Paralympics

(NTB:) Belarusiske og russiske utøvere skal ha muligheten til å delta under Paralympics  i Paris neste sommer.

Det er klart etter en avstemning under kongressen til Den internasjonale paralympiske komité (IPC) i Bahrain fredag.

74 stemte mot en fullstendig utstengelse av Belarus under sommerlekene, mens 56 stemte for. 15 avsto fra å avgi stemme.

Tidligere på dagen var det avholdt liknende avstemninger rundt Russlands deltakelse under Paris-OL. Der ble først en full utelukkelse av Russland nedstemt, før det ble flertall for at landet delvis skal utelukkes fra sommerlekene i Frankrike.

Det siste innebærer at russiske utøvere kan delta i Paris under nøytralt flagg og uten bruk av nasjonssymboler. Forutsetningen er også at de deltar som individuelle utøvere.

Utfallet er i tråd med anbefalingene som tidligere i år ble gitt av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Birgit Skarstein er blant delegatene som deltar på generalforsamlingen i Bahrain. Det samme gjør Norges idrettsforbunds visepresident Arne Bård Dalhaug og assisterende generalsekretær Else Marthe Sørlie Lybekk.

(©NTB)

29.09.2023 kl. 20:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.