Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Russland suspenderes av Den internasjonale paralympiske komité

(NTB:) Et flertall av Den internasjonale paralympiske komité (IPC) stemte onsdag for å suspendere Russland og Belarus’ nasjonale olympiske komiteer.

Beslutningen ble tatt på IPCs ekstraordinære generalforsamling i Berlin.

Det norske idrettsstyret besluttet i et møte 27. oktober at Norges idrettsforbund (NIF) som Norges paralympiske komité skulle stemme for suspensjon av Russland og Belarus sine paralympiske komiteer.

I en pressemelding skriver NIF at det ble høy temperatur på møtet i Berlin onsdag, men at det endte med at de nasjonale olympiske komiteene i Russland og Belarus utestenges fra all paraidrett.

– Alle de nordiske landene stemte for en suspensjon av russisk og belarusisk medlemskap i IPC. En suspensjon innebærer at Russland og Belarus blir utestengt fra all internasjonal paraidrett. Dette gjelder både for de respektive lands utøvere og deres internasjonale representanter, sier første visepresident i NIF Vibecke Sørensen.

De nordiske landene hadde støtte fra 58 land, mens 39 land stemte mot suspensjon av Russland. For Belarus stemte 54 for, mens 45 var imot.

(©NTB)

17.11.2022 kl. 12:43
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.