Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ryanair-sjefen: Tilgjengelighet er «tullprat»

(NTB-AP:) Flyselskapet Ryanairs mangeårige direktør, Michael O’Leary, får massiv kritikk for uttalelser han har kommet med i et intervju med avisen Sunday Times.

Blant annet er han sitert på at kravene om at om at det må være tilrettelagt for rullestolbrukere i alle etasjene i Ryanairs kontorer i Dublin, er «komplett tullprat» («complete and utter nonsense»).

Videre i intervjuet sa O’Leary blant annet at han mener flyselskaper får urettferdig mye skyld for klimaendringene.

Men det er likevel uttalelser om at muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser som blir møtt med den sterkeste kritikken.  I intervjuet sier O’Leary at terrorister «som regel er menn av muslimsk overbevisning».

Han sa videre at familier med barn ikke burde undersøkes på flyplasser fordi sjansen for at noen av dem er terrorister er nær null.

– For 30 år siden var det irene. Hvis det er der trusselen kommer fra, så må den håndteres, sa sjefen for det irske lavprisselskapet.Det muslimske rådet i Storbritannia kaller uttalelsen rasistisk og diskriminerende.

(©NTB)

23.02.2020 kl. 15:02
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.