Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein rett til VM-finale og sikret Paralympics-billett

(NTB:) Birgit Skarstein (34) cruiset inn til en overlegen seier i sitt semifinaleheat tirsdag og er klar for søndagens VM-finale i roing i paraklassen.

Finalen i Beograd går på mesterskapets siste dag. Skarstein var den eneste som tok seg direkte til A-finalen på tiden 9.54,08. De fem andre i semifinaleheatet må igjennom onsdagens oppsamlingsheat for å ta seg til en eventuell finale.

Samtlige seks finalebåter og vinneren av B-finalen er kvalifiserte til neste års Paralympics i Paris.

Tyske Manuela Diening ble nummer to bak Skarstein. Hun var hele 33,83 sekunder bak den norske 34-åringen. Kinas Lili Wang ble nummer tre med 48,48 sekunder opp til Skarstein. Båter fra Sverige, Argentina og Japan fulgte på de neste plassene.

Den første semifinalen ble ikke uventet vunnet av Israels Moran Samuel. Hun rodde inn til 9.56,42. Samuel var den eneste som gikk direkte til søndagens finale. De fem andre i semifinalen gikk videre til onsdagens oppsamlingshest.

Samuels tid var 2,34 sekunder svakere enn tiden til Birgit Skarstein i det andre semifinaleheatet.

Samuel vant den andre semifinalen med 3,57 sekunder ned til franske Nathalie Benoit. Ukrainas var 5,37 sekunder bak på 3.-plass. På de tre neste plassene fulgte båtene fra Brasil, Nederland og Sør-Korea.

Birgit Skarstein står med fem VM-gull i roing (2014, 2017, 2018, 2019 og 2022). Det siste gullet kom sist i år i Racice i Tsjekkia.

06.09.2023 kl. 11:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.