Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein vant innledningsheat i EM

(NTB:) Birgit Skarstein og Kjetil Borch var overlegne i sine innledende heat under EM i roing i München. Begge de norske dobbeltscullerne tok seg til semifinale.

Skarstein er en svært merittert roer og har både Paralympics- og VM-gull å vise til gjennom karrieren. 33-åringen vant heatet i parasinglesculler enkelt på jakt etter edelt metall i München.

Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening og israeleren Moran Samuel er de to andre i klassen. Rostadion i den tyske OL-byen fra 1972 var til tider preget av sterke vindkuler mot roretningen.

– Det var heftig, sa Skarstein til NRK.

Hun tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

OL-sølvvinner Kjetil Borch, som ikke har konkurrert siden OL i fjor, tok tidlig teten i sitt heat og ga den aldri fra seg. Han vant til slutt med 4,21 sekunder ned til danske Bastian Secher på annenplass. Med det er han klar for semifinale i singlesculler lørdag. Dobbeltsculleren med Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik tok seg videre til semifinale med tredjeplass i sitt innledende heat.

Herrenes dobbeltsculler er også videre til semifinale. Martin Helseth og Erlig Øyasæther endte på 2.-plass i sitt heat. Semifinalen for kvinner går av stabelen fredag, mens herrene skal i aksjon igjen lørdag.

Siri Eva Kristiansen er klar for semifinale i singlesculler med sin 3.-plass i heatet. Hun rodde sterkt og var i mål bak Hellas og Sveits. Oskar Sødal må ro oppsamlingsheat i lettvektsklassen for singlesculler etter sin fjerdeplass i kvalifiseringsheatet.

Han kom tidlig bakpå og greide ikke hente seg inn for å bli blant de tre beste som gikk til semifinale. Oppsamlingsheatet går fredag formiddag. Fireren med Ole Amund Storlien, Petter Tufte, Andreas Berge og Mathias Wie endte sist i sitt heat og skal også ro oppsamling.

(©NTB)

11.08.2022 kl. 13:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.