Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skuespiller med rullestol ble historisk prisvinner

For aller første gang i historien har en skuespiller som bruker rullestol vunnet den prestisjetunge, amerikanske teaterprisen Tony Awards.

Ali Stroker vant prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen som Ado Annie i Broadway-oppsetningen av musikalen Oklahoma!

Stroker mistet begge beina sine i en bilulykke da hun var to år gammel. Hun er den første skuespilleren i rullestol i Broadways historie, ifølge BBC.

Klikk under for å se takketalen hennes på YouTube:

I takketalen sin erklærte hun at seieren var for alle barn og ungdommer med en funksjonsnedsettelse, en begrensning eller en utfordring som har ventet på å se seg selv bli representert i denne sammenhengen.

I Oklahoma er karakteren Ado Annie ikke i utgangspunktet funksjonshemmet. Hun er selvstendig, sterk og seksuelt aktiv. Nettopp derfor mener Ali Stroker det har betydning at hun bekler en slik rolle.

– Jeg har alltid opplevd meg som et seksuelt menneske. Jeg har bare ikke alltid visst hvordan jeg skulle framstille det. Og da jeg vokste opp, var jeg aldri sikker på om det var mulig å være sexy i rullestol. Jeg så meg hele tiden om etter rollemodeller som også brukte rullestol. Så nå, når jeg er kommet dit jeg er i dag, er det mer enn spennende. Det er også en stor lettelse, har Ali Stroker uttalt, ifølge BBC.

12.06.2019 kl. 12:50
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.