Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Elan Morgan

Skulle ønske jeg kunne delta

Elan Morgan skriver i dette innlegget om å hindres i å delta i politikken og i Stolthetsparaden.

Elan Morgan
Publisert 03.06.2024 15:06

  • Denne artikkelen er et debattinnlegg og gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Jeg kunne ønske jeg kunne være der 8. Juni og gå i Stolthetsparaden sammen med de andre.
Jeg kunne ønske jeg kunne være mer aktiv utenfor hjemmet og delta på demonstrasjoner, og i politikken.
Jeg kunne ønske jeg kunne slåss på frontlinjen med dere andre.

I april 2022 søkte jeg TT-kort. Min kroniske utmattelse hadde blitt en del verre under covid, og hvor jeg tidligere klarte ta buss hvis jeg måtte et sted maks en gang i uka, opplevde jeg nå at innen jeg kom fram, svømte hodet, og jeg var så utmattet at jeg bare måtte dra hjem igjen.
Jeg måtte droppe ut av lokalpolitikken, hvor jeg hadde sittet gjennom unntakstilstandene, fordi digital deltagelse ikke lenger var tillatt og jeg ikke fikk hjelp med transport.
November samme året fikk jeg endelig avslag på klage vedrørende TT.
De siste 2-3 årene har jeg vært låst til leiligheten foruten de gangene jeg har måttet ta meg råd til taxi eller fått støttet transport. Jeg har kunnet være aktiv i slikt som det sentrale funkisrådet i Oslo og senere i styret til Skeive Funkiser, siden disse har tilrettelagt for meg, men det har vært på mange måter den eneste foten innenfor døra jeg har hatt.
Jeg har gjentatte ganger bedt bydelen om hjelp til utredning og løsninger, siden jeg ikke fikk transporthjelp innvilget. Jeg har siden slutten av mars prøvd å få kontakt vedrørende ergoterapeut og hjelpemidler.

Jeg sitter her nå og ser på dokumentene for å søke TT-kort igjen, og kjenner på det bratte fjellet det er å skulle klare å starte opp dette igjen. Å skulle ha energi og styrke til igjen kjempe kampen når jeg så vidt klarer kjempe meg gjennom hverdagen.

Man sier ofte at man må være frisk for å være syk i Norge. Det er lite som snakkes om hvor isolerende det er når man ikke klarer kjempe lenger.

I Landsforeningen for Skeive Funkiser prøver vi så godt vi kan å kompensere for dette. Vi mener taxi-støtte er et likestillingsverktøy, og sponser transport for alle som trenger det til våre arrangementer. Under Oslo Pride støtter vi reise for alle som ønsker være frivillige for oss på vår sensoriske pausesone i Pride Park, eller på vår speedfriending og stilledisko. Uavhengig om man kan delta i 5 minutter eller gjennom hele Pride-uka: Pride skal være for alle, uansett.

Skeive Funkiser ønsker alle en riktig flott 8. Juni, og håper dere kan veive litt ekstra for de av oss som ikke kan delta av ulike årsaker. Forhåpentlig vil vi en gang i fremtiden kunne være der sammen med dere.

 

Av Elan Morgan,
ufør, funkis og styremedlem Landsforeningen for Skeive Funkiser

***

Enig eller uenig i det du leser? Skriv gjerne et debattinnlegg og send det til post@handikapnytt.no.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.