Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ungt par sitter ved vannet og holder hender. Han kysser henne på pannen. Hun sitter i elektrisk rullestol.
KJÆRLIGHET: Par møtes for å dele erfaringer med å ha assistanse i hverdagen. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock, NTB)

Snakk om privatliv med tilskuer

Hvordan sørge for samliv og privatliv der en eller begge i et parforhold har brukerstyrt personlig assistanse (BPA)?

Handikapnytt
Publisert 09.08.2023 22:01

Parforhold, privatliv og BPA er temaet som settes på dagsorden i et møte som arrangeres Medvind Assistanse i samarbeid med Norges Handikapforbund onsdag 6. september.

Målet med treffet er å skape en frisone, der det er fullt lov å dele tanker rundt det å være i parforhold der en eller flere i forholdet har BPA. 

Dit kommer psykolog Benjamin Silseth for å holde foredrag om temaet. Mange kjenner ham fra podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi», og han er særlig engasjert i psykisk helse hos unge mennesker.

Silseth engasjerer seg spesielt i psykisk helse hos barn og unge og ønsker mer fokus på åpenhet, mestring og grensesetting. På møtet skal han snakke om parforhold under press.

Ikke alltid så lett

Ida Hauge Dignes er leder for kommunikasjon og politikk i Medvind Assistanse. Hun har selv erfaring med å leve i et parforhold der også BPA er en del av hverdagen.

– BPA er en fantastisk ressurs i parforhold, fordi det gjør at begge kan bidra like mye. Samtidig kan tilstedeværelsen av en assistent gå ut over privatlivet, sier Ida Hauge Dignes, spesialrådgiver i Medvind Assistanse.

Samboeren hennes er Kristofer Stavseng. Han er ikke funksjonshemmet, men mener det er behov for et arrangement som tar opp BPA, privatliv og parforhold.

– Det er et tema som naturlig kommer opp når vi snakker med andre interfunksjonelle par. Det er ikke alltid lett å vite hvordan man kan løse en situasjon best. Derfor blir det fint å få løftet spørsmålet i en plenumsramme, sier Stavseng.

Tilskuer i hverdagen

Møtet finner sted i Norges Handikapforbunds lokaler i Schweigaardsgate 12 i Oslo (Galleri Oslo) klokka 18.00. Hit kommer også forbundsleder Tove Linnea Brandvik for å være ordstyrer.

– Med assistent har man med seg en tilskuer i alle hverdagens og livets situasjoner. Det kan være krevende, og det er viktig å sette grenser og tørre sende ut assistenten, når situasjonen krever det. Derfor er vi glade for å kunne bidra til arrangementet, som ser ut til å bli svært godt besøkt, sier hun.

På møtet blir det servering, mingling og rom for å utveksle erfaringer.

Møtet blir også streamet, slik at du får det med deg selv om du ikke kan være i Oslo den kvelden.

Les mer om arrangementet på Facebook.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.