Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Solgården hardt korona-rammet

70 personer er så langt bekreftet smittet av koronaviruset og ti er døde etter å ha feriert på Solgården i Spania i mars. Det kommer fram i en kartlegging utført av VG.

Solgården ferie- og helsehus på Costa Blanca er et feriesenter særlig tilrettelagt for funksjonshemmede og eldre.

Mange av gjestene har underliggende sykdommer og er i risikogruppen. De døde er alle over 70 år gamle, de eldste over 90, ifølge VGs oversikt.

– Vi føler med de pårørende som har mistet sine kjære og tenker på dem som fortsatt er syke, uttaler direktør Arnt H. Jerpstad til avisen.

I en melding på senterets hjemmesider oppfordres gjester til å kontakte lege dersom de kjenner symptomer etter å ha besøkt feriestedet.

Solgården holder nå stengt, og foreløpg er turer med avreise fram til og med 9. juni kansellert. Reisende på disse turene får refundert det de har betalt. Videre turer vil bli kontinuerlig vurdert i lys av hvordan pandemien utvikler seg, heter det videre på Solgårdens nettsider.

24.04.2020 kl. 11:52
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.