Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Speidere fikk tilgjengelighetspris

Kirsten og Jens Kristian Østergård fra Brønnøysund har fått prisen Døråpneren – Nordland fylkeskommunens tilgjengelighetspris – for å ha grunnlagt speidertroppen «De makalause».

Patruljen besto opprinnelig av nærmere 20 speidere fra 12 år og oppover som alle hadde funksjonsnedsettelser. I dag er de nærmere 30. Patruljen er en selvfølgelig del av Brønnøyspeiderne og er med på alle fellesturer og arrangementer.

Prisen er en sjekk for 50.000 kroner og et bilde som sier masse om De Makalauses rolle i speiderbevegelsen, ifølge en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

«Bedre tilgjengelighet handler her ikke bare om rullestolrampe eller teleslynge. Det handler om nedbryting av forhold som forhindrer at alle mennesker kan fullt ut delta i samfunnet», uttalte fylkesordfører Sonja Steen og leder for likestilling av funksjonshemmede i Nordland, Geir Tore Klæbo da de overrakte prisen.

Tanken bak å ha en egen patrulje for barn og unge med funksjonsnedsettelser, er at det kan være lett å ramle ut av en organisasjon som speiderne om du for eksempel har vanskelig for å holde tempoet til de andre, ifølge prisoverrekkerne.

13.06.2018 kl. 10:48

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.