Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Staten anker erstatning til jente som fikk hjerneskade under fødselen

(NTB:) Familien til Nora Davis (10) fikk tilkjent 71 millioner kroner i erstatning etter at hun fikk en hjerneskade under fødselen. Staten anker nå erstatningen.

Staten har besluttet å anke dommen fra lagmannsretten på to punkter, skriver Bergens Tidende.

Jenta fikk en alvorlig hjerneskade under fødselen på Kvinneklinikken i Bergen i 2012. Familien er bosatt i USA og har krevd høyere erstatning, siden de i USA må betale for omsorg og legetjenester som innbyggerne i Norge får gratis.

I sommer fikk de medhold i Høyesterett. Saken ble sendt tilbake til Gulating lagmannsrett som så tilkjente familien 71 millioner kroner. Pengene skulle utbetales som en engangssum i amerikanske dollar, sa dommen.

Staten mener erstatningen bør utbetales som årlige summer og er uenig i størrelsen på erstatningen. Staten anker på disse to punktene.

I en epost skriver Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten at erstatningen må lempes grunnet forhold da familien flyttet til USA. Utover det vil de ikke kommentere saken.

(©NTB)

03.02.2023 kl. 13:36
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.