Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Statsbudsjettet: En halv milliard til utvidet bostøtte

(NTB:) Midlertidige regler som gjør at flere får bostøtte, blir videreført i statsbudsjettet. I tillegg får bostøttemottakere ekstra kompensasjon for høye strømpriser.

Til sammen koster disse tiltakene drøyt 498 millioner kroner, skriver Kommunal- og distriktsdepartementet i en pressemelding.

Bostøtten utvides med 1000 kroner i måneden for januar, februar og mars, samt 150 kroner per ekstra husstandsmedlem på grunn av høye strømpriser. I tillegg blir det midlertidige regelverket som sørger for at flere får bostøtte, forlenget også framover.

I statsbudsjettet foreslår også kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) at man viderefører en høy låneramme for Husbanken, slik at flere kan få startlån. Det kommer også ekstra penger til boliger i distriktene og til utleieboliger.

(©NTB)

06.10.2023 kl. 09:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.