Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av en smilende Leif Sylling.
Leif Sylling, 1944–2021.

Stolte, sterke og synlige Leif Sylling

MINNEORD: Leif Syllings livsoppgave ble å sette oss fri, skriver Vibeke Marøy Melstrøm, Jan Kåre Stura, Knut Flaaum og Tone Norli i dette minneordet over Ulobas første daglige leder.

Ivar Kvistum
Publisert 23.04.2021 10:30

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om Leif Syllings død, 76 år gammel. Med ham er en god kollega og en av høvdingene i funksjonshemmedes likestillingskamp gått ut av tiden.

Leifs virke var kampen for likestilling. For mange av oss var han en ledestjerne, en rollemodell som med sin enorme kunnskap, lune humor, omtanke og politiske teft kunne vise vei gjennom både storm og stille.

Han ble Ulobas første daglige leder, og har preget samvirkets arbeid fra starten av, og til han selv gikk ut av tiden 9. april.

Og han var en fantastisk venn, kollega og mentor.

Selv om han ikke ble gammel etter nåtidens målestokk, rakk han å leve et fullt liv – gjennom nesten 77 år.

Og han opplevde hva så mange forgjeves higer etter; han satte varige spor gjennom et livsverk som lever videre i beste velgående.

Der samfunnets løsning var å stue oss bort, ble Leifs livsoppgave å sette oss fri. Han viste oss at vi skal ha ambisjoner i livet, og satse på utdanning, arbeid, politikk og samfunnsdeltakelse.

Der samfunnets løsning var å stue oss bort, ble Leifs livsoppgave å sette oss fri. Han viste oss at vi skal ha ambisjoner i livet, og satse på utdanning, arbeid, politikk og samfunnsdeltakelse.

Leif ble selv det beste beviset for at endring er til beste for hele samfunnet. I stedet for å være passive mottakere av diskriminerende tjenester, har han uten blygsel hevdet at funksjonshemmede har samme menneskeverd som andre.

Han var genuint opptatt av andre mennesker, og hvordan situasjonen for funksjonshemmede var i det landet og det miljøet de kom fra.

Når det stormet som verst i og rundt Uloba, og utfordringene tårnet seg opp, hadde Leif en fabelaktig evne til å holde stø kurs. – «Hold fokus på saka», var alltid hans kjøreregel.

Han hadde en helt egen evne til å dra ting ned på jorda. Til å si ting rett fra levra, uten filter, og med en unik evne til å få fram et budskap, uten de lange setningene.

I alt har dette vært en reise på mer enn 30 år, der Leif har vært en drivende kraft.

Leif levde frihetskampen til fulle.

Vi lyser fred over Leifs minne.

Vibeke Marøy Melstrøm, Jan Kåre Stura, Knut Flaaum og Tone Norli


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.