Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Store biler får tredobbel parkeringsavgift i Paris

(NTB-AFP:) I en folkeavstemning har innbyggerne i Paris gitt grønt lys til myndighetenes plan om å gjøre det rådyrt å parkere store og tunge biler i byen.

55 prosent stemte ja, ifølge Le Parisien (lenke).

Forslaget innebærer å tredoble parkeringsavgiftene for personbiler som er tyngre enn 1,6 tonn, eller 2 tonn for elbiler. Nå kommer det til å koste 18 euro i timen, rundt 206 kroner, å parkere slike biler i bykjernen. Utenfor bykjernen blir prisen 137 kroner timen.

Innbyggere med parkeringsbevis, taxier, butikkeiere, helsearbeidere og funksjonshemmede vil få unntak. Motstandere av forslaget hevder at det også vil ramme store familiebiler, mens andre hevder at store og moderne biler faktisk forurenser mindre enn eldre dieselbiler.

Ifølge kontoret til Paris-ordfører Anne Hidalgo vil 10 prosent av bilparken i Paris rammes og gi byen 400 millioner kroner mer i avgift årlig.

(©NTB)

05.02.2024 kl. 12:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.