Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Støre erkjenner at mange nordmenn opplever fattigdom

(NTB:) Jonas Gahr Støre mener Arbeiderpartiets politikk vil gi gode utslag for trygdede og lavtlønte utover året. På NRKs Politisk kvarter torsdag ble statsministeren blant annet spurt om han er enig med dem som sier det er en skam at matkøene vokser under Aps styre.

– Det er en fattigdomsopplevelse for mange mennesker i Norge som vi ikke skal ha. Jeg er glad for at det er politisk engasjement for å gjøre noe med det. Og jeg tror den linjen med å sørge for at de menneskene kan få anledning til å jobbe og klare seg på egen inntekt, er et veldig viktig bidrag. Og det motiverer og engasjerer Arbeiderpartiet tungt, svarte statsministeren.

Støre sier ved inngangen til Aps landsmøte at han ser et parti med motiverte folk som vil ta ansvar, og at det derfor ikke er «et parti i krise» han opplever.

Han ble også konfrontert med at det meldes fra Ap-lag rundt om i landet at folk på uføretrygd eller AAP ikke har nok å leve av og trenger sosialhjelp. Slik skal det ikke være, slo Støre fast.

– Skal ytelsene økes framover? spurte programleder Lilla Sølhusvik.

– På en del områder tror jeg det kan bli nødvendig. Vi har løftet en del av ytelsene allerede, som du får se resultatet av i år, for vedtak tar litt tid før de kommer. De som har trygd, kommer til å få høyere ytelser enn det lønnsmottakerne får i år, og det kommer også til å gjelde pensjonistene, svarte statsministeren.

(©NTB)

04.05.2023 kl. 10:23
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.