Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto.
PENGEDRYSS: Anette Trettebergstuen drar kortet for universell utforming. (Foto: Ivar Kvistum)

Støtte til 33 prosjekter for mer universell utforming

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen har nettopp delt ut nær 13,6 millioner kroner som skal gå til mer og bedre universell utforming på en rekke samfunnsområder.

Ivar Kvistum
Publisert 12.05.2023 10:15

De 33 prosjektene som mottar støtte, dekker en lang rekke samfunnsområder – fra dataløsninger og digitale læremidler til inkluderende sykkelparkering, kirkebygg og barnehager.

Mottakerne har søkt støtte fra tilskuddsordningen for kunnskapsutvikling, forskning og utvikling, kompetanseheving og informasjon om universell utforming i 2023.

– Denne tilskuddsordninga bidrar til å sette i gang prosjekter med mål om gode løsninger som alle kan bruke. Den er viktig fordi den bidrar til nytenkning og oppstart av tiltak som gjør at flere kan delta. Universell utforming kommer alle til gode, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en e-post til Handikapnytt.

Penger til NHF og FFO

Den største enkeltpotten blant tilskuddene er 750.000 kroner som går til et prosjekt i Kongsvinger kommune som skal bidra til at flere skal kunne bo trygt hjemme lenger.

Kollektivselskapet Ruter i Oslo får 700.000 til et prosjekt for friksjonsfri av- og påstigning for alle.

Også organisasjoner av funksjonshemmede er blant mottakerne. Norges Handikapforbund får 400.000 kroner til et kompetanseløft for universell utforming i Innlandet.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon får samme beløp til prosjektet «Med rett til å klage!».

Motvirke digitalt utenforskap

– Et mer universelt utformet samfunn er egentlig et samfunn der det er enklere for alle å delta. Det handler om at man skal kunne gå på kafe selv om man har rullestol eller barnevogn, og at man skal komme seg av på riktig buss-stopp selv om man hører dårlig, sier Anette Trettebergstuen.

Hun fremhever særlig de mange tiltakene som dreier seg om universell utforming av informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

– Digitalt utenforskap er et demokratisk problem, og universell utforming er en viktig del av løsningen. Regjeringen jobber for et samfunn der alle kan delta og leve så selvstendige og frie liv som mulig. Får å oppnå dette i praksis må vi fjerne strukturer som gjør at noen havner utenfor, sier Trettebergstuen.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.