Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Støtte til en barrierefri fritid

(NTB og Handikapnytt:) 15 millioner kroner skal gå til breddetiltak for barn og unge slik at flere skal ha tilgang på kunst og kultur i hele landet, foreslår regjeringen i revidert nasjoanlbudsjett. Av dette går 650.000 kroner til Unge funksjonshemmedes prosjekt Barrierefri fritid.

– Vi vil at barn og unge over hele landet skal kunne delta i fritidsaktiviteter. Derfor prioriterer vi prosjekter som gjør fellesarenaer innen idrett og kultur mer tilgjengelig for barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

6,7 millioner går til organisasjonen Ungdom og Fritids prosjekt på fritidsklubber med å inkludere flere barn og unge i fritidsklubbaktiviteter.

4 millioner går til Stiftelsen Fargespill, 1,3 millioner kroner til Stolpejakten, 1 million til filmveksthuset Tvibit i Tromsø, 800.000 kroner til prosjektet for større mangfold og representasjon i kultursektoren i regi av JM Norway. Og 550.000 fordeles til andre idrettstiltak for barn og unge senere i år.

Prosjektet Barrierefri fritid består av en veileder for aktivitetstilbydere, der man kan lære mer om hvordan man gjør sine fritidsaktiviteter mer tilgjengelige. I 2022 kommer Unge funksjonshemmede til å tilby workshops til organisasjoner og tilbydere så de kan lære enda mer, stille spørsmål og få hjelp til å finne ut hvilke barrierer og muligheter som finnes hos akkurat dem.

– Disse midlene gjør at vi har mulighet til å reise rundt til organisasjoner og foreninger der de er, og gi dem et opplegg som passer dem på de stedene aktivitene skjer! Barrierefri fritid er en workshop som tilpasses ut fra hvem som deltar, og nå blir det enda bedre, skriver Unge funksjonshemmede på sine nettsider.

(©NTB)

12.05.2022 kl. 15:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.