Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Cecilie Myrseth (Ap)
FORNØYD: –Vi er veldig glade for at vi nå har klart å finne plass til dette i et veldig stramt budsjett, sier helsepolitisk talsperson Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet. Fremskrittspartiets Bård Hoksrud er ikke imponert. (Foto: Stortinget)

Støtte til heldøgns omsorgsplasser i budsjettet

95 millioner kroner til heldøgns omsorgsplasser er tatt inn igjen i 2023-budsjettet. Frp mener ti ganger så mye burde vært tatt inn igjen.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 30.11.2022 09:19

(NTB): – Vi har hele veien vært tydelig på at det aldri var aktuelt for oss å avvikle investeringstilskuddet, og vi har jobbet hardt for å finne plass til friske midler også for 2023. Vi er veldig glade for at vi nå har klart å finne plass til dette i et veldig stramt budsjett, sier helsepolitisk talsperson Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet.

Lyttet til kommunene

Summen tilsvarer støtten fra 2022 og legger dermed til rette for at kommunene kan gå videre med å rehabilitere omsorgstilbudene og bygge nytt der det er nødvendig, sier Myrseth.

– Vi har valgt å lytte til kommunene som har vært tydelige på at det ville vært kritisk dersom det ikke kom friske midler til heldøgns omsorgsplasser i 2023. Det har vi stor forståelse for i en tid der det blir flere eldre med heldøgns helse- og omsorgsbehov, sier Myrseth.

– Titalls, ikke flere hundre

Frps Bård Hoksrud kaller det politisk spill og lureri fordi kuttene til denne gruppen i realiteten var langt større.

– Siden Myrseth enten ikke er ærlig, eller ikke kan matte, så skal jeg forklare dette enkelt. Regjeringen kutter over en milliard og kommer nå med 95 millioner til omsorgsplasser. Det er å reversere ca. 10 prosent og kommer til å bety at det blir bygget noen titalls, og ikke flere hundre plasser, slik man egentlig skulle.

Eldre og funksjonshemmede

Han viser til at Frp i sitt alternative statsbudsjett la inn igjen alt det regjeringen kuttet.

– Dette handler tross alt verken om Myrseth eller meg, men om de eldre og de med funksjonsnedsettelse som nå ikke får bygget en bolig de kan bo i, sier han.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.