Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Studenter lager brillestyring til rullestol

Hva tenker du om å ha styresystemet for den elektriske rullestolen bygd inn i brillene dine, vel å merke uten at brillene ser ut som noe annet enn helt vanlige briller?

Det er denne ideen tre bachelorstudenter ved teknologidesign og ledelse ved NTNU i Gjøvik har jobbet med å sette ut i livet det siste halvåret. Målgruppen for produktet er tenkt å være folk som ikke har førlighet i armene. Tanken er at man skal kunne manøvrere stolen med hodebevegelser som fanges opp av brillene.

– Et av målene var at det ikke skulle se ut som et hjelpemiddel, men som en vanlig brille med styringssystemet gjemt inni, sier student Harald Thingbø (23) til Oppland Arbeiderblad.

Han har samarbeidet med Monika Saug Bakkehaug (26) og Mehwish Awan (31) om prosjektet.

Underveis har de søkt råd hos Inger Lise Stubsjøen Martinsen fra Tynset, rullestolbruker gjennom 30 år. 

10.07.2020 kl. 09:34
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.