Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

SV ber kommunalministeren rydde opp i utvalgsbråk

(NTB:) SV-leder Audun Lysbakken sier han forventer at regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik rydder opp i bråket rundt avkommersialiseringsutvalget.

Utvalget , som SV fikk gjennomslag for i budsjettforhandlingene, skal se på hvordan kommersielle aktører kan fases ut av offentlige velferdstjenester.

Til Klassekampen sier SV-leder Lysbakken at han er bekymret for situasjonen i utvalget.

Utvalget har den siste tiden fått oppmerksomhet blant annet fordi et medlem i forbindelse med en varslingssak ble kalt inn av utvalgslederen og senere oppringt og ifølge Aftenposten og Klassekampen skjelt ut av en ekspedisjonssjef. Fire av utvalgets medlemmer har sluttet å delta på møter, ifølge Klassekampen.

SV-lederen stiller tre krav til regjeringen og statsråden: Sikre en god behandling av varslingssaken, opprydning i rolleforståelsen i departementet og at enhver tvil rundt mandatet til utvalget fjernes.

– Nå må statsråden først gjøre et forsøk på dette. Så får vi se hvor arbeidet står etter det, sier Audun Lysbakken.

Foreløpig har kommunalminister Gjelsvik ikke uttalt seg om saken. Men i et skriftlig svar på spørsmål fra Rødts Hege Bae Nyholt i Stortinget skriver han blant annet at departementet har blitt varslet om kritikkverdige forhold og at dette blir fulgt opp.

(©NTB)

07.02.2023 kl. 08:33
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.