Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sverige vil sikre at kontantene overlever

(NTB) Regjeringen i Sverige vil sikre at fysiske penger fortsatt kan brukes til å kjøpe nødvendige varer som mat og medisiner.

– Selv om det fungerer relativt bra i dag, så er det ingen garanti for at det fortsetter slik om man ikke gjør noe, sier finansmarkedsminister Niklas Wykman.

I en undersøkelse fra 2022 svarte bare 8 prosent av svenskene at de nylig hadde kjøpt noe med kontanter.

Wykman viser til enkelte eldre mennesker og funksjonshemmede som har problemer med å håndtere koder eller se tall på skjerm. Men han mener det også det er viktig å kunne bruke kontanter hvis det oppstår kriser eller bryter ut krig.

Saken skal nå utredes av en gruppe i Riksdagen under ledelse av Dennis Dioukarev fra Sverigedemokraterna.

Han forteller at kontantuttakene i Sverige økte med 30 prosent etter at Russland invaderte Ukraina i februar 2022.

– Det er et viktig signal til politikerne, mener han.

Også i andre europeiske land som Tsjekkia og Slovakia ble det tatt ut mer kontanter i denne perioden.

Et av spørsmålene som nå skal vurderes, er om det skal innføres krav om at visse butikker må ta imot kontanter. Utredningen skal være ferdig innen slutten av året.

(©NTB)

25.01.2024 kl. 12:40
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.