Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kvinne sykler forbi en låve, en jente sitter på sete foran styret
SYKKELSESONG: Tid for å komme seg ut, alene eller med familien.

Sykkelnyheter på løpende bånd

Den nye sykkelavtalen som trådte i kraft 1. mars, byr på en kraftig fornyelse av produktsortimentet.

Bjørn Kollerud
Publisert 18.06.2024 14:37

Totalt inkluderer avtalen 69 sykler fordelt på 20 delkontrakter. Så her skulle det være mulig å finne en løsning for de fleste sykkelglade brukere.
Totalt er åtte leverandører på avtale, de fleste med lang erfaring, så fagkunnskapen er på plass. Det kan også nevnes at NAV ikke fikk inn tilbud på delkontrakt 20, tohjulssykkel med hjelpemotor for personer med nedsatt funksjonsevne i overkroppen – for barn, ungdom og voksne.

De ulike leverandørene

Quality Care AS er en leverandør med bred sykkelkompetanse. På avtalen finner du nyheten PINOSteps. Det dreier seg om en tohjuls tandemsykkel med ledsager bak, gir og hjelpemotor, for barn, ungdom og voksne.

Sunrise Medical AS har mange modeller på avtale. På nyhetssiden byr man på SkoolKat og 3-hjuls tandem Nindo og Nando Too E.

Bano Life AS har et bredt sortiment innen trehjulssykler med både ett og to hjul foran, til barn, ungdom og voksne. På nyhetssiden finner du Orthros og Diaz.

Hjelpemiddelspesialisten AS har lang fartstid i sykkelleveranser. Den store nyheten er Fun2Go2, samt Fun2Go Junior.

Schuchmann AS er en ny leverandør med et bredt utvalg av sykler på avtale. På nyhetssiden finner du Mats med sete og alternativ styreanordning.

Kontakt kommunen
  • Må sykkelen repareres, ta kontakt med kommunen du bor i. Kommunen kan gjøre enklere reparasjoner og skifte deler, som display, gir og andre deler som ikke er i vanlig handel. Dersom det er behov for reparasjoner som krever kompetanse, eller godkjenning kommunen ikke har, avtaler kommunen reparasjoner med NAV Hjelpemiddelsentral. Slike reparasjoner kan være skifte av batteri, elektronikk, bytte av dekk og slanger på drivhjul.
  • Kilde: NAV Hjelpemiddelsentral Oslo

Skeno AS er byr på tre norskproduserte sykler på post nr. 19. Det dreier seg om en tohjulssykkel som er bygget opp av spesielle komponenter som muliggjør trygg og stabil sykling for personer med ulike typer og grader av nedsatt funksjonsevne i overkroppen.

Inpo Active as byr på en ny sykkel i post 8, Ti-FLY, en trehjulssykkel med sete og alternativ styreanordning, to hjul foran, gir og hjelpemotor for barn, ungdom og voksne. 

Dette må du gjøre selv

Avdelingsdirektør Bente Kaldheim i NAV Hjelpemiddelsentral Oslo påpeker at brukerne har et selvstendig ansvar for å vedlikeholde sykkelen.
– Når du får låne en sykkel fra hjelpemiddelsentralen, må du selv etterfylle luft i dekkene, vaske og smøre sykkelen. Du må også justere gir og bremser der det ikke er spesialløsninger og bytte slitedeler som er i vanlig handel, det være seg dekk, kjeder og bremseklosser.
Dersom du ikke kan gjøre det selv, kan du kjøpe tjenesten hos et vanlig sykkelverksted.
Sjekk også Nav-siden om sykkel (ekstern lenke, åpnes i ny fane).

For leverandøroversikt og modellutvalg, sjekk nettsiden Finn hjelpemiddel (ekstern lenke, åpnes i ny fane).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.