Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tenåring erkjenner delvis straffskyld i grov voldssak på Karmøy

NTB: Den 16 år gamle gutten som er tiltalt for grov vold mot en funksjonshemmet 59-åring på Karmøy i fjor sommer, erkjenner delvis straffskyld.

Rettssaken startet i Haugaland og Sunnhordland tingrett onsdag. Der svarte 16-åringen at han erkjenner delvis straffskyld, skriver
TV 2.

Det var i fjor sommer at gutten slo ned utviklingshemmede Tor Inge Dahl på Karmøy, ifølge tiltalen. Etter overfallet trenger 59-åringen hjelp til alt.

Ifølge tiltalen ble 59-åringen slått i bakken med knyttet neve av den mindreårige gutten. Han ble påført flere brudd i ansiktet og i hodeskallen og fikk en blødning i hjernen. Ifølge tiltalen er Dahls medisinske invaliditet anslått til 75 til 100 prosent.

Voldsepisoden ble filmet, og videoen ble delt i sosiale medier.

(©NTB)

 

14.03.2024 kl. 10:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.