Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tilbyr studier i tilrettelegging av fritid

Til høsten blir det mulig å studere hvordan man kan legge kultur- og fritidsaktiviteter til rette for funksjonshemmede.

Målet med studiet«Kultur, fritid og aktiv omsorg» er å formidle kunnskap om hvordan man kan legge til rette for at funksjonshemmede blir inkludert i kultur- og fritidsaktiviteter.

Det er Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser som står ansvarlig for studiet, sammen med KS Nordland, Senter for omsorgsforskning ved Universitetet i Sørøst-Norge og Nordland fylkeskommune.

Studiet starter opp takket være en bevilgning på en drøy halv million kroner fra Helsedirektoratet.

– Nordland skal være et godt fylke å bo i for alle, også de som har ulike funksjonshemninger, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV) i en pressemelding.

Kurset passer for ansatte som arbeider innenfor oppvekst, kultur, helse og omsorg i kommuner, spesialisthelsetjenesten, støttekontakter og frivillig sektor.

Kurset er også åpent for frivillige representanter fra de kommunale rådene for likestilling av funksjonshemmede, eldreråd, brukerorganisasjoner og andre.

Opplæringsprogrammet går over 2 semester (høst 2018 – og vår 2019). Søknadsfrist er 1. september og oppstart høst/vinter 2018.

Alle deltakerne som gjennomfører opplæringsprogrammet får kursbevis for gjennomført kurs. Opplæringsprogrammet er også et godkjent studium man kan søke å delta i på grunnlag av realkompetanse.

Kurs/studiesteder er Bodø, Mosjøen, Narvik, Svolvær og Stokmarknes.

Her kan du lese mer om studietilbudet (ekstern lenke).

11.07.2018 kl. 08:00
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.