Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

To norske rekorder på svømme-NMs første dag

Para-utøverne i svømming viste seg frem på første dag av NM langbane i Fredrikstad. Ikke bare er det rekordmange para-utøvere som er kvalifisert til årets NM, men i dag ble det slått to norske pararekorder på 50m bryst.

Fredrik Solberg (Tønsberg SK) og Gabriel Steen (TSLK) satte begge rekorder i sin klasse da de svømte finale på 50m bryst. Fredrik Solberg svømte på tiden 32,10 i klasse SB9, og slo dermed sin egen rekord fra 2021, som var 32,18. Han var forståelig nok fornøyd etter løpet.

– Det var veldig gøy. Det er jo ved VM i august jeg skal svømme virkelig raskt så det er fint å få litt svar på at formen stemmer allerede. Treningen opp til NM har vært litt sykdomspreget, men vi har gjort det beste ut av det og klart å endre planen etter behov så det er håndtert bra, sier Fredrik Solberg i en pressemelding fra Norges Svømmeforbund.

Gabriel Steen svømte i samme heat som Fredrik Solberg og satte rekord i klasse SB13. Han svømmer på tiden 32,75.

– Det føles veldig bra. Det er en god følelse å endelig være tilbake å prestere på et så høyt nivå igjen. Vi har hatt mer fokus på sprint og mer fokus på 50m, så jeg har et mål om å gjøre det veldig bra på alle 50m i mesterskapet, sier Gabriel Steen.

 

02.07.2023 kl. 11:24
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.