Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tolga-brødrenes søksmål mot staten er midlertidig stanset

(NTB:) Erstatningssøksmålet fra Tolga-brødrene mot staten skulle i utgangspunktet komme i gang 10. oktober. Nå er saken midlertidig stanset av Oslo tingrett.

Det bekrefter brødrenes advokat Nicolai V. Skjerdal til Arbeidets Rett.

– Den er utsatt til vi har Høyesteretts avklaring av et rettsspørsmål i en annen sak som er avgjørende for vår sak, sier advokaten til avisen.

I 2018 avslørte VG at brødrene var feilregistrert som psykisk utviklingshemmet og satt under vergemål. Brødrene saksøkte kommunen, og staten ved Justis- og beredskapsdepartementet hver for seg. Saken mot kommunen skulle opprinnelig opp i tingretten i januar før det ble inngått forlik.

Justis- og beredskapsdepartementet er saksøkt fordi det var Fylkesmannen i Innlandet (nå Statsforvalteren) vedtok at brødrene skulle settes under vergemål.

– Vi er overmoden nå på å komme i gang. Mine klienter hadde forberedt seg på å endelig få saken sin prøvet, men det er enighet om å vente på denne dommen fra Høyesterett, sier Skjerdal.

I søksmålet mot staten krever brødrene to millioner kroner. Ragnar Nordeide hos Regjeringsadvokaten mener brødrene ikke kan i gis medhold i dette kravet.

(©NTB)

09.10.2023 kl. 08:49
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.