Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nærbilde av Tommy Urhaug som spiller.
TRAKK SEG I PROTEST: – Vondt å bli forskjellsbehandlet, sier bordtennisveteran Tommy Urhaug som trakk seg fra NM i protest. Bildet er fra Paralympics i Tokyo i 2021. (Foto: Torstein Bøe, NTB)

Trakk seg fra bordtennis-NM i protest: Parautøverne skulle spille i kjelleren

Tommy Urhaug (42) trakk seg fra helgens bordtennis-NM på grunn av forskjellsbehandling. Bordtennispresidenten svarer at det ikke skulle skjedd.

Handikapnytt
Publisert 26.03.2023 13:20

(NTB:) Den paralympiske mesteren fra 2012 forteller til Bergensavisen om mesterskapet på Fornebu at de fikk beskjed om at kampene deres skulle spilles i en treningshall i kjelleren.

– Arrangøren hadde ikke pyntet den til NM, for å si det sånn. Det ble jo bare nok et slag i trynet at vi skulle spille der nede, mens de funksjonsfriske spilte i en NM-pyntet hall over oss, slår Urhaug fast.

Ikke første gang

– NM er det store høydepunktet for oss i Norge, akkurat som det er for de funksjonsfriske. Da er det vondt å bli forskjellsbehandlet. Det er det jeg reagerer på, og som gjør at jeg trakk meg, sier han til BA.

Fjorårets NM skapte også bråk da parautøverne ble behandlet annerledes enn de øvrige spillerne når det kom til plassering av bord, dommere og pengepremier.

Les mer: TOMMY URHAUG REAGERER STERKT ETTER NM: – PARAUTØVERNE BLE NEDPRIORITERT

– Nå føles det som at alt som ble sagt etter forrige oppvask, ikke betød noe som helst, for da vi kom inn i hallen, var det ikke tilrettelagt for rullestol, sier Urhaug.

Nå føles det som at alt som ble sagt etter forrige oppvask, ikke betød noe som helst, for da vi kom inn i hallen, var det ikke tilrettelagt for rullestol.

Varslingssak

I tillegg til Urhaug var det to andre utøvere som trakk seg. Bordtennispresident Christian Ibenfeldt sier at Norges Bordtennisforbund hadde gjort det klart for arrangøren at om det skulle spilles kamper i kjelleren, skulle det gjelde for alle.

Til Nettavisen opplyser Ibenfeldt at det blir opprettet en varslingssak.

– Dette skulle ikke skjedd, og det vil få konsekvenser for de som ikke har gjort jobben sin, sier Ibenfeldt til BA.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.