Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tre års resultatløs jakt etter et tilgjengelig hus

I tre år har småbarnsforeldrene Hilde og Roar Thoen vært på leting etter et hus for familien på Randaberg, så langt uten å lykkes. Årsaken er at de ikke har klart å finne noen til salgs som er tilgjengelig for Roar, som er rullestolbruker.

Det er lokalavisen Bygdebladet som skriver dette.

Familien på tre ønsker å slå seg ned på Hildes hjemsted, men det har så langt vist seg å være vanskelig. Paret har vært på noen visninger og vært med i noen budrunder. Men enten har boligene vært for dyre, eller så må de bygges om. Og da blir det dyrt uansett.

De har også sett på hus der de ville ha måttet installere heis, men det ville tatt for mye av annet areal.

– Det er trist å se at vi i et så stort og rikt land som Norge ikke er flinkere legge enda litt bedre til rette for de som er i en slik spesiell situasjon. Folk kjøper og selger rett som det er, men for oss er dette langt mer utfordrende enn for de fleste andre, og det mener jeg det ikke er stor nok forståelse for, sier Hilde Thuen til avisen.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at svært få norske boliger er fullt tilgjengelige for rullestolbrukere.

24.11.2021 kl. 09:10
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.