Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tredobling av hat-anmeldelser

(NTB:) LHBT+-personer er langt mer utsatt for hatkriminalitet enn heterofile, og tallet på anmeldelser er tredoblet det siste tiåret.

I 2012 var det 34 anmeldelser av hatkriminalitet der motivet var knyttet til seksuell orientering. I 2019 var det mer enn tre ganger så mange anmeldelser – 122 – mens det var 97 anmeldte saker i fjor.

Det skriver Klassekampen, basert på tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

– Det har vært en jevn økning i anmeldelser av hatkriminalitet knyttet til seksuell orientering de senere årene, sier avdelingsdirektør Anne Bjørshol i Bufdir.

Hun sier politiets søkelys på hatkriminalitet de siste årene kan ha bidratt til å senke terskelen for anmeldelser. Samtidig er det mye som tyder på at hatkriminalitet er langt mer utbredt enn statistikken gir inntrykk av, sier hun.

En undersøkelse publisert i januar viste at én av fire transpersoner har opplevd trusler om vold. 14 prosent bifile og 15 prosent homofile og lesbiske svarte at de hadde opplevd hatkriminalitet, mens andelen bare var 3 prosent blant heterofile.

Tallene var en del av Nasjonal trygghetsundersøkelse, som var utført av Nova ved Oslo Met, på oppdrag fra Justisdepartementet.

(©NTB)

28.06.2022 kl. 05:45
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.