Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Trondheims 8. mars-tog krever frihet for funksjonshemmede kvinner

Også i Trondheim blir det en egen parole som løfter fram kvinner med nedsatt funksjonsevne i 8. mars-tog.

«Frihet til verdens rullende kvinner – la oss delta og bidra som alle andre» ble enstemmig vedtatt som ny parole i årets tog som markerer den internasjonale Kvinnedagen.

Parolen ble foreslått av Norges Handikapforbund og Norges Handikapforbunds Ungdom i Trøndelag.

På parolemøtet 27. februar ble NHFs forslag vedtatt som en av 25 paroler. Hovedparole i Trondheim er «Kamp mot all kvinneundertrykking».

Regionleder Kirsti Stenersen legger ikke skjul på hvor de hentet ideen:

– Vi i Trondheim ble så inspirert av jentene i Oslo at vi rett og slett kopierte dem og sendte inn forslag på den samme parolen til 8.mars toget her i Trondheim også, forklarer hun.

Les mer om NHFUs 8. mars-parole i Oslo her: VERDENS RULLENDE KVINNER I TOG PÅ KVINNEDAGEN

Kirsti Stenersen oppfordrer NHFs medlemmer, venner, familie, politikere og alle andre til å gå sammen med Handikapforbundet under parolen.

– Det er nok bare å sette i gang og grave frem alt vi eier av ullunderbukser, superundertøy og varmedresser. Det er iskaldt i Trondheim for tiden, og det er meldt ganske mange kuldegrader også i neste uke. Men det skal ikke stoppe oss, erklærer Stenersen.

8. mars-arrangementet i Trondheim starter på Torget i sentrum kl. 17.00.

05.03.2018 kl. 09:44
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.