Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Munthe-Kaas og Holte poserer sammen foran logoen til Norges Blindeforbund.
PARTNERE: Administrerende direktør Karl Munthe-Kaas (til venstre) i Kolonial.no og generalsekretær i Norges Blindeforbund Arnt Holte, har inngått et samarbeid.

Tror på et marked for leveringstjenester til funksjonshemmede

Den nettbaserte matbutikken Kolonial.no har inngått et langsiktig samarbeid med Norges Blindeforbund.

Av Ivar Kvistum
Publisert 11.10.2017 11:15

Kolonial.no presenterer seg som Norges største matbutikk på nett.

Konseptet går ut på at du fra en nettside eller en app på telefon eller nettbrett bestiller de dagligvarene du trenger.

Så får du varene levert hjem til deg, så lenge du bor i firmaets dekningsområde på Østlandet.

Både nettsider og app skal ivareta kravene til universell utforming, slik at de skal kunne brukes av blinde og svaksynte.

Vil være for alle

Markedssjef og gründer Mats AndréKristiansen bekrefter overfor Handikapnytt at han ser at funksjonshemmede – ikke bare synshemmede, men også bevegelseshemmede – kan være et viktig marked for nettbutikker med hjemlevering, som Kolonial.no.

– Ja, vi ønsker å være et produkt for alle, sier han.

Endelig handle alene

En av dem som har nytte av løsningen, er Blindeforbundets generalsekretær, Arnt Holte.

– For første gang i mitt liv kan jeg «gå i butikken» og handle alene, samtidig som jeg enkelt får oversikt over vareutvalget, uttaler Holte i en pressemelding.

Fokus på universell utforming

Nå har Norges Blindeforbund og Kolonial.no inngått en langsiktig avtale som innebærer at nettbutikken er blitt en av forbundets hovedsamarbeidspartnere.

– Vi vil forsøke å tilrettelegge vårt produkt for deres medlemmer, og de vil forsøke å informere medlemmene sine om vårt produkt, uttaler gründer og markedssjef  Kristiansen til Handikapnytt.

– Sammen skal vi også øke fokuset på universell utforming blant andre digitale tjenester som oss selv, legger han til.

Kolonial.no skal også bidra til Blindeforbundets iCare-prosjekt. Kundene får mulighet til å støtte prosjektet, som går ut på å gi helsehjelp i utviklingsland slik at blinde kan få synet tilbake.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.