Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

UiO med nye retningslinjer mot trakassering

(NTB:) Trakassering er ikke akseptert ved  Universitetet i Oslo (UiO). Målet med retningslinjene er å forebygge trakassering, skriver universitetet i en pressemelding.

Retningslinjene består av ni punkter som omhandler adferd, språkbruk, maktubalanse, tekst og bilder med seksuelt ladet innhold og alkoholbruk. Leder for Studentparlamentet Susann Andora Biseth-Michelsen er veldig fornøyd. 

– Dette er kjempebra! For oss studenter er det en trygghet i at UiO tar dagens utfordringer på alvor. Etter “Metoo” er det godt å se at universitetet uttrykker klare forventninger om oppførsel til ansatte og studenter ved utdanningsinstitusjonen, sier hun.  

Rektoratet er opptatt av å sikre et trygt og inkluderende arbeids- og studentmiljø på UiO.  

– Vi vil at alle skal følge seg trygge på UiO, og respektert. Uavhengig av alder, kjønn, etnisitet, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, posisjon eller makt, sier rektor Svein Stølen.  

13.03.2019 kl. 09:39
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.