Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Uloba vant fram med konsesjonsklage

Uloba – Independent living Norge har vunnet fram i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) i en sak som dreier seg om tildeling av konsesjon for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) i Nordre Follo kommune.

Uloba klagde kommunen inn fordi organisasjonen mener kriteriene for tildeling av konsesjon var uklare. Uloba tapte konsesjonstildelingen, mens tre andre leverandører får mulighet til å levere assistansetimer i kommunen til en verdi av 80 millioner kroner over tre år.

Det er Oppegård Avis som skriver dette.

Opprinnelig hadde kommunen besluttet å tildele kontrakt til tre foretrukne leverandører blant 13 ulike tilbud. Men tildelingen ble senere omgjort fordi kommunen ifølge avisen hadde oversett en mangel i et av tilbudene.

De tre opprinnelige hadde alle en score på 1o poeng i kommunens vurdering. De neste fire på lista – der Uloba er den ene – hadde ni poeng hver. Men da en av de opprinnelig tre beste falt ut, ble poengscoren hos den ene justert opp fra 9 til 9,2 «for å nyansere skillet mellom leverandørene».

Uloba reagerte på at det ikke ble gitt en tilstrekkelig klar og etterprøvbar begrunnelse for hvorfor de dermed falt ned under streken, til tross for at de i utgangspunktet ble vurdert likt med den andre leverandøren som ble oppjustert til 9,2.

Uloba klagde til Kofa, som ga leverandøren medhold. I vedtaket står det at Nordre Follo kommune har brutt regelverket når det gjelder gjeldende krav til etterprøvbarhet ved tildelingsevalueringen. Dette kan ha påvirket resultatet av konkurransen. Kommunen selv avviser å ha brukte reglene.

26.05.2021 kl. 14:27
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.