Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ulstein: – Mer bistand til funksjonshemmede er KrFs budsjett-stempel

(NTB:) Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) er veldig fornøyd med statsbudsjettet for 2020, som han mener partiet hans har klart å sette et preg på, skriver Dagen.

Ulstein befant seg i Dakar i Senegal da finansminister Siv Jensen (Frp) mandag la fram et statsbudsjett. 466 millioner kroner bevilges til «sårbare og marginaliserte grupper» og til kampen mot moderne slaveri.

– Jeg er veldig fornøyd med statsbudsjett. Vi løfter de sårbare gruppene enda tydeligere, sier han til Dagen.

Siden KrF inntok utviklingsministerposten i 2019 har partiet prioritert de aller fattigste folkegruppene sør for Sahara i Afrika, der Høyre i sin tid var opptatt av utdanning, næringsutvikling og handel. I årets budsjett er det satt av 39,2 milliarder til bistand, en økning på 1,4 milliarder.

– Uten KrF ville det ikke ha kommet en satsing på arbeid med personer med funksjonsnedsettelse eller menneskehandel, og vi ville ikke sett en tydelig satsing på klimatilpassing, matsikkerhet og jobbskaping, sier Ulstein.

(©NTB)

09.10.2019 kl. 08:08
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.