Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Umulig å finne en familiebolig som funker

Frits Ove Åteigen-Solvang bruker rullestol etter en ulykke. Nå er han på utkikk etter et sted å bo for ham selv, kona og de fem barna i hjembyen Hammerfest.

Men så langt har det ikke vært mulig å finne en stor nok bolig som samtidig er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Heller ikke de kommunale boligene i byen passer, fordi de er for små. Det virker som man ikke har tenkt på at folk med familie kan ha behov for god tilgjengelighet.

– Det er mange unge som skader seg eller blir syke og ikke kan bo i en ordinær bolig, sier han til NRK.

Hammerfest er ikke alene om å mangle boliger som funker for rullestolbrukere. Det bekrefter forbundsleder i Norges Handikapforbund, Tove Linnea Brandvik, når NRK spør.

I Norge er svært få boliger, både eneboliger og leiligheter, tilgjengelige.

– Jeg vil beskrive det som grov diskriminering. Man har som samfunn en forpliktelse til å tilrettelegge, slik at boligmarkedet er tilgjenglieg for alle grupper, sier hun til NRK.

17.09.2020 kl. 09:28
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.