Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Undersøkelse: Flertallet har ikke tillit til eldreomsorgen

(NTB:) Folk flest tror ikke de vil få en god nok omsorg dersom de blir pleietrengende som eldre, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som InFact har gjort for Nettavisen , viser også at flere kvinner enn menn er skeptisk til eldreomsorgen når de selv blir eldre.

55,5 prosent tror de ikke vil få en god nok omsorg, mens 21,4 prosent tror de vil få en god eldreomsorg. 22,4 prosent vet ikke.

Undersøkelsen er gjort etter dokumentarprogrammet Brennpunkt, hvor NRK har avdekket kritikkverdige forhold i hjemmetjenesten, der pasienter ikke har fått den omsorgen de trenger.

Det er flest kvinner som er bekymret. Målingen viser at 59 prosent av kvinnene ikke har tillit til at det offentlige vil gi dem den omsorgen som trengs dersom de blir pleietrengende. 52 prosent av mennene svarer det samme.

Målingen er utført 6. februar. 1.032 personer er spurt, og feilmarginene ligger på +/- 1,0 til 2,8 prosent.

(©NTB)

09.02.2023 kl. 10:30
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.