Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Unge funksjonshemmede nominert til Skamløsprisen

Organisasjonen Unge funksjonshemmede og deres prosjektleder for seksuell og psykisk helse, Anette Remme, er en av ti nominere til Skamløsprisen for 2019.

Juryen mener at kandidaten har gjort seg fortjent til prisen fordi de «har brutt tabuer både internt i egen organisasjon og eksternt i helsevesenet og gjør et viktig arbeid for å vise at alle har en seksualitet, uansett funksjonsevne!»

Det er Sex og samfunn som 4. september skal dele ut Skamløsprisen 2019, en pris som skal løfte fram aktører som engasjerer seg innenfor seksuell helse.

Sex og samfunn sier om seg selv at de ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet, ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaet og fjerne skam.

Dette er den fjerde gangen prisen deles ut.

– Vi har aldri før fått inn så mange nominasjoner, og det er veldig gøy å se at folk kjenner til prisen og det er veldig fint at folk er så engasjerte og sender inn nominasjoner, sier daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.

Dette er de ti kandidatene:

  • Ea Baklund, Ellisiv Aure og Ella Fyhn
  • Unge funksjonshemmede og Anette Remme
  • Andreas Koschinski Kvisgaard
  • NRK Super
  • Medisinernes Seksualopplysning (MSO)
  • Ella Marie Hætta Isaksen
  • Mental Helse Ungdom
  • Tuva Fellman
  • Jannicke Elisabet K. Bekkelund
  • Kim Fangen og HivNorge

– Alle på topp 10 er verdige vinnere, og har til sammen frontet mange ulike sider ved seksualitet og seksuell helse. Alle de nominerte representerer et utrolig bredt spekter innen vårt felt, og det er fantastisk å se så mye engasjement i landet vårt! Juryen hadde et vanskelig valg, forteller Røsok.

Mandag 1. juli klokken 12.00 offentliggjøres de tre finalistene som fortsatt har mulighet til å vinne Skamløsprisen 2019.

Sex og samfunn åpner samtidig for avstemming og da er det opp til folket å bestemme hvem av de tre finalistene som fortjener å stikke av med årets pris.

Alle som vil kan avgi sin stemme på www.skamløsprisen.no. Frist for å stemme er 1. august.

30.06.2019 kl. 16:55
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.