Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Sandra Bruflot.
PRIORITERE: – Staten skal være mest for dem som trenger det, og ikke litt for alle, sier leder i Unge Høyre, Sandra Bruflot. (Foto: Unge Høyre)

Unge Høyre-leder: – Økt skatt og økte egenandeler er ikke til å unngå

Leder Sandra Bruflot i Unge Høyre tror det blir økt skatt og egenandeler i Norge i framtiden, og ikke like rause velferdsordninger som i dag.

Av Handikapnytt
Publisert 05.02.2019 09:17

(NTB:) – Jeg tror det er viktig at vi sier: «Hei, dette går ikke, vi kan ikke fortsette som i dag. Alle gode intensjoner kan ikke gjøres om til dyre løfter», sier Bruflot til Dagsavisen.

– Det burde være mulig med en velferdsstat uten skatteøkninger, men ikke hvis man skal bruke penger som denne regjeringen gjør i fremtiden, sier hun.

Det burde være mulig med en velferdsstat uten skatteøkninger, men ikke hvis man skal bruke penger som denne regjeringen gjør i fremtiden.

Statens utgifter og inntekter

I regjeringens perspektivmeldingen fra 2017 skisseres fire handlingsalternativer for å balansere utgifter og inntekter for staten: økt sysselsetting, effektivisering i offentlig forvaltning, økt skatt, og økt privat medfinansiering.

Mens Høyre- og Frp-regjeringen foretrekker de to første, er Bruflot klar når hun peker på de to siste.

De som trenger det mest

– Jeg tror det er uunngåelig at vi får en kombinasjon av økt skatt og økte egenandeler. Da tror jeg at vi framover må vektlegge at staten skal være mest for dem som trenger det, og ikke litt for alle, sier Bruflot.

– Innsatsen må vris i retning av dem som trenger den mest. Så ja, jeg tror det blir økt skatt og egenandeler, og ikke like rause velferdsordninger som i dag, fortsetter hun.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.