Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Utelivseldorado, men bare for gående

Bydelen Grünerløkka i Oslo er kjent som et eldorado for uteliv, med et rikt utvalg kafeer, restauranter, puber og barer.

Men ikke alle får tilgang til tappekranene. Til Dagsavisen sier rullestolbruker og lokalpolitiker for Arbeiderpartiet, Roger Holland (73), at det bare finnes ett utested i hele bydelen hvor han kommer inn med rullestol: Den hippe klubben Blå.

– Men Blå er Blå, det er ikke der venna mine henger, sier Holland til Dagsavisen.

Selv foretrekker han øl, irsk musikk og fotball.

Roger Holland tar Dagsavisen med på befaring fra vannhull til vannhull. Ett sted er det montert trappeheis, men med tung elektrisk rullestol stoler han ikke på den. Tilbud om å bli båret inn, takker han også nei til.

– Det er viktig for hverdagen, det her. Å føle at man er en del av det norske samfunnet, ikke en annenklasses borger, sier Roger Holland til Dagsavisen.

29.07.2019 kl. 10:03
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.