Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Utkantstrøk sliter med å rekruttere psykologer

(NTB:) I 2020 ble det lovpålagt for kommunene å knytte til seg psykologkompetanse innen helse- og omsorgstjenestene. Hver femte kommune manglet kompetansen i 2021.

Tyngst går det med rekrutteringen til de minst sentrale kommunene i landet, der drøyt hver tredje kommune har knyttet til seg psykologkompetanse.

Tall fra KOSTRA Kommunehelsetjenesten viser at 80 prosent, eller 294 av 370 norske kommuner og bydeler i Oslo, i 2021 hadde knyttet til seg psykologkompetanse i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Det er en nedgang fra 2020, da andelen var 84 prosent.

Dekningen er best i mer sentrale kommuner, der kommunene både ansetter psykolog(er) og samarbeide med andre kommuner om tjenester eller kjøp av tjenester.

Totalt oppga 63 prosent av kommunene at de hadde ansatt psykologkompetanse, mens 24 prosent hadde inngått samarbeid med andre kommuner.

Psykologer i den kommunale helse- og omsorgstjenesten er en liten gruppe, men har doblet seg i størrelse mellom 2015 og 2021: Antallet psykologårsverk økte fra 244 til over 500 årsverk. Fra 2020 til 2021 var det vekst i antall årsverk i alle fylker, bortsett fra Vestland, Nordland og Møre og Romsdal.

(©NTB)

13.09.2022 kl. 09:41
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.