Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vant verdenscupen – fikk en bamse

Paralangrennsutøver Vilde Nilsen har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt. Men der  ikke-funksjonshemmede utøvere innkasserer 95.000 kroner per verdenscupseier, må hun nøye seg med heder og ære.

Samt en medalje i plast og en bamse, ifølge NRK.

– Hadde jeg fått 95.000 kroner for hver seier i år, så hadde jeg vært rik, konstaterer 19-åringen fra Tromsø overfor NRK, som har satt søkelyset på økonomisk forskjellsbehandlingen av fiunksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede utøvere.

Skiforbundet opplyser at alle utøvere på elitelag, får et grunnstipend. Funksjonshemmede får 120.000 kroner i stipend, mens ikke-funksjonshemmede får mellom 60.000 og 120.000 kroner.

Men likevel: Therese Johaug har så langt i år vunnet over 1,5 millioner kroner.

– Jeg holder ikke på med langrenn fordi jeg vil vinne penger, understreker Vilde Nilsen overfor NRK.

Samtidig innser hun at det er nødvendig med penger for å satse. For hennes del har foreldrene måttet trå til med både lån og sparepenger.

17.02.2020 kl. 10:53
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.