Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Velger bort natur i ferien

De færreste funksjonshemmede kjøper naturopplevelser i ferien. Det kommer frem i Nordlandsforsknings rapport «Tilgjengelig reiseliv i Norge – erfaringer og preferanser» (lenke).

Kun 15 prosent av de spurte har svart at de har kjøpt naturbaserte opplevelsesprodukter de to siste årene, størst andel blant de yngste og lavest andel blant de over 60 år, står det i rapporten.

330 funksjonshemmede deltok i undersøkelsen. De fleste har nedsatt bevegelsesevne, men personer med nedsatt syn eller hørsel og personer med kognitiv funksjonsnedsettelse er også representert.

Deltakerne i undersøkelsen fikk spørsmål om reisemål de synes er spesielt godt tilrettelagt. Blant norske steder er det flest som nevner Beitostølen, Oslo, Bergen og Dyreparken i Kristiansand.

 

31.01.2024 kl. 11:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.